Zoo Targoviste

0.00
  1. Home
  2. »
  3. Turism
  4. »
  5. Obiective turistice
  6. » Zoo Targoviste
Anunt Institutii Modifica informatii

👁 Vizualizari : 1061

📅 Actualizat in: mai 20, 2017 ora 9:53 pm

Info
Adresa:
Zona Calea Domneasca, Parc Chindia, Targoviste
Telefon:
0245616xxx (Arata telefon)
Website:
Facebook:
Categorie:   
Despre:

ISTORICUL GRADINEI ZOOLOGICE TARGOVISTE

Gradina Zoologica Targoviste constituie impreuna cu Parcul Chindia, pe care il margineste pe latura de nord-vest, un nucleu cu vechime considerabila , care a reprezentat, de-a lungul timpului, principala atractie de petrecere a timpului liber pentru targovisteni.

Inceputurile Gradinii Zoologice dateaza inca din epoca medievala, cand domnitorul Petru Cercel muta, in anul 1583, capitala tarii, de la Bucuresti la Targoviste, la Curtea Domneasca, strajuita semet de Turnul Chindia.

 

  • Petru Cercel a adus specialisti italieni pentru a crea , in zona din imediata apropiere a Palatului Domnesc (in actualul Parc Chindia), frumoase gradini italiene si de asemenea "a pus sa se faca custi nespus de mari si frumoase, in care sa adaposteasca salbaticiuni" (Franco Sivori - Calatori straini despre Tarile Romane). Se poate spune ca la Targoviste a fost creata prima Gradina Zoologica din Romania , inca din epoca medievala. Cu timpul aceasta gradina a disparut. In anul 1957 - a fost infiintat un colt zoologic in parcul central al orasului. incepand din anii 1970-1972 Gradina Zoologica s-a mutat in Parcul Chindia in apropierea Complexului Muzeal Curtea Domneasca. Fiind unul din ansamblurile cu care orasul s-a mandrit intotdeauna , Gradina Zoologica a beneficiat mereu de sprijinul municipalitatii. Se intinde pe o suprafata de 4 ha si detine in jur de 80 de specii de pasari si animale , dintre care unele unicat in Romania : hipopotamul pitic (Hexaprotodon liberiensis ), o specie de maimute - Mangabi negru cu mot (Cercocebus atterimus ). Incepand din anul 1998, Gradina Zoologica Targoviste se afla intr-o continua transformare , astfel incat sa asigure tuturor animalelor si pasarilor din colectie cele mai bune conditii , iar vizitatorilor sa le se ofere posibilitatea petrecerii in mod placut si instructiv a timpului liber, intr-un cadru natural deosebit.Cuvinte cheie:         

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.