Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu

0.00
  1. Home
  2. »
  3. Educatie/Invatamant
  4. »
  5. Scoli/Licee/Colegii
  6. » Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu
Anunt Institutii Modifica informatii

👁 Vizualizari : 1318

📅 Actualizat in: februarie 13, 2017 ora 2:31 pm

Info
Adresa:
Bulevardul Unirii 24,, Targoviste
Telefon:
0245 22xxx (Arata telefon)
Categorie:   
Despre:

Aşezat în partea vestică a oraşului Târgovişte, Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu în anul şcolar  2015 – 2016, împlineşte 44 de ani de existenţă.

Prin poziţionarea şcolii noastre (în apropiere de autogară şi gară) într-o zonă accesibilă mijloacelor de transport din tot judeţul, pot opta pentru serviciile educative furnizate de unitatea școlară absolvenţii de gimnaziu din şcolile din mediul rural şi din municipiul Târgovişte.

În acest scop ar fi necesară o reabilitarea totală pentru a atrage în continuare populația școlară, pentru creșterea calității actului didactic, pentru formarea de specialiști competitivi pe piața muncii, pentru a ne dezvolta ca unitate școlară modernă și cu alte specializări căutate în comunitatea locală.

Menționăm că unitatea noastră a fost înființată în anul 1972 și nu a beneficiat de nicio reabilitare.

Între anii 1972 – 1975 a funcţionat ca şcoală profesională pregătind specialişti pentru Combinatul de Oţeluri Speciale şi INOX – Târgovişte, în domeniile: electric, mecanic, metalurgic, numindu-se Şcoala profesională - Uzina de Oţeluri Aliate Târgovişte.

Între anii 1975 – 1977, unitatea noastră şi-a diversificat formele de învăţământ (cursuri de calificare, şcoală profesională, şcoală de maiştri, liceu curs zi şi seral, şcoală postliceală), transformându-se în liceu industrial sub denumirea Liceul Metalurgic Târgovişte.

Între anii 1977 – 1979 a funcţionat sub denumirea de Liceul Industrial Nr.4 Târgovişte, iar în perioada 1979 – 1982 s-a numit Grupul Şcolar al Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte.

A revenit la  denumirea de Liceul Industrial Nr.4 Târgovişte între anii 1982 – 1992.

După anul 1992, unitatea noastră îşi dobândeşte o nouă identitate, numindu-se Grup Şcolar ,,Constantin Brâncoveanu” Târgovişte, iar din anul școlar 2012-2013 se numește Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu.

Există o justificare psihologică a orientării liceului nostru spre învăţământul profesional şi tehnic. Memoria colectivă a judeţului nostru mai păstrează încă ideea că şcoala noastră era principalul furnizor de forţă de muncă pentru Combinatul de Oţeluri Speciale, actualmente S.C. MECHEL TÂRGOVIŞTE S.A. şi pentru INOX TÂRGOVIŞTE, în prezent S.C. ERDEMIR S.A., parteneri de seamă cu care ne-au ajutat la efectuarea stagiilor de practică.

A devenit o tradiţie a şcolii noastre să militeze pentru un mediu curat şi sănătos. Astfel de-a lungul anilor s-a derulat simpozionul numit „Factorii de mediu şi sănătatea”.

De un deceniu, revista școlii, Labirint, revistă cu ISSN în paginile căreia se destăinuie laolaltă elevii și profesorii, ne-a adus numeroase premii la concursul județean de reviste școlare

De asemenea, au avut loc – în unitatea noastră școlară – diverse activități educative, dar și sportive care ne-au adus numeroase premii. Ne mândrim cu foști elevi care au ajuns cunoscuți nu doar în țară, ci și peste hotare: Sorana Cîrstea, Laurențiu Reghecampf și alții. Elevii noștri au particpiat la olimpiade, în special în domeniul tehnic unde au obțiunt numeroase premii și mențiuni, dovadă a bunei lor pregătiri în domeniul tehnic.
0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comentariu